Historie

"Min kone ønskede sig en æbleplantage..."

- Derfor gik Leif Urban i 2011 igang med etableringen af danmarks nordligste beliggende æbleplantage. En plan blev udtænkt. Løbende blev plantagen udvidet og består nu af 1400 træer, fordelt på 6 forskellige sorter, som dækker sæsonen fra september til april. 

Når man har sat sig noget for på Lykkesholm, gøres ingenting halvt, og kun det bedste er godt nok. Leif Urban gik igang med et selvstudie i æbleavl. - Hvordan dyrkes æbler bedst muligt i, de til tider, barske vejrforhold i det nordlige Danmark, og ikke mindst hvilke sorter lykkes man bedst med og hvilke skal man undlade at dyrke. Planter og remedier blev indkøbt. - Det var bare at gå igang.

Mange timers arbejde er gået forud for at Lykkesholm Æbler idag er en realitet. Æbleplantagen er i konstant udvikling, og de efterhånden mange sæsoner har budt på - både helt fantastisk høst - og mindre god høst. Sorter er bliver afviklet - andre udvidet. 

Efterhåndet som æbleplantagen er blevet kendt i Nordjylland, er salget af æblehøsten fulgt med. Interessen for Lykkesholm Æbler stiger markant. Ingrid Urban - som ønskede sig... og kom på idéen om plantagen, deltager idag i de mange gøremål i produktionen og ikke mindst markedsføringen af produkterne. Ofte kommer børn, børnebørn, familie, naboer og venner forbi Lykkesholm, og gi'r gerne en hjælpende hånd ved bl.a. ÅBENHUS-arrangementerne.

Ægteparret brænder for det de har med at gøre, og har sammen fundet den passion der skal få dem godt igennem tiden efter de mange år arbejdsmarkedet.